Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Άρχισαν τα... "όργανα" στην παράταξη του Θωμά Μπέγκα, πριν καλά-καλά... ορκιστούν για τη νέα θητεία!

Δεν πήγαν στη χθεσινή ορκωμοσία οι Φ. Φίλιος και Μ. Ελισάφ τους οποίους αναίτια.." καρατόμησε", ο πολιτικά αχάριστος νέος δήμαρχος!

Με δυο ηχηρές απουσίες πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο η ορκομωσία της νέας δημοτικη αρχής. Ο απερχόμενος δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ιδρυτής της παράταξης με την οποία εκλέχτηκε δήμαρχος ο Θωμάς Μπέγκας, προτίμησε να μην παρευρεθεί και έστειλε ένα ηχηρότατο μήνυμα σε όσους μετεκλογικά απαξιώνουν την προσφορά του στην πόλη και κυρίως στη διαδικασία εκλογής της σημερινής δημοτικής αρχής. Από την άλλη, ο επιτυχημένος πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Μωϋσής Ελισάφ, έπραξε το ίδιο, καθώς είναι φανερά εκνευρισμένος από το γεγονός, ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα ο Θ. Μπέγκας τον ρώτησε εάν θα ήθελε να συνεχίσει να προσφέρει στον τομέα του Πολιτισμού (το αποκάλυψε ο ίδιος στον πρόσφατο απολογισμό). Ο πολιτικά αχάριστος νέος δήμαρχος Θ. Μπέγκας ανέλαβε -για λόγους που μόνο αυτός και οι πολιτικοί του φίλοι,από το "βαθύ","εκσυχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν- να καρατομήσει δύο ανθρώπους που τον στήριξαν καθ'όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και δε στάθηκαν ούτε μία στιγμή απέναντί του. Όμως αυτή η απόφασή του, έχει αντίκτυπο και στο εσωτερικό της παράταξής του, καθώς δεν πρόλαβε καλά-καλά να ορκιστεί η παράταξη του Θωμά Μπέγκα ως νέα δημοτική αρχή στο δήμο Ιωαννιτών και εσωτερικά της μαίνεται μία ιδιότυπη μάχη χαρακωμάτων. Αφορμή στάθηκε η μετεκλογική αξιοποίηση του Φίλιππα Φίλου αλλά και του
Μωϋσή Ελισάφ. Ο στενός πυρήνας συνεργατών του νέου δημάρχου, ούτε καν που θέλει να ακούει τα ονόματά τους, όμως στο εσωτερικό της παράταξης υπάρχουν και κάποιες σοβαρές φωνές που ζητούν να ισχύσουν μετεκλογικά, όσα ο επικεφαλής υποσχέθηκε προεκλογικά! Ειδικά για την περίπτωση του Φ. Φίλιου τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν συγκρουσιακή τροπή, αφού πολλοί ομολογούν, ότι πίσω από αυτή την εσωτερική κόντρα, κρύβεται η μάχη για το ποιοι τελικά θα επικρατήσουν ως λοχαγοί στο... ιερατείο Μπέγκα! Τα ονόματα είναι γνωστά, όπως και οι ομάδες που συγκρούονται. Το άσχημο είναι ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση ο Θ. Μπέγκας δείχει ανίσχυρος να επιβληθεί και να αναποφάσιστος στο εάν θα πρέπει τώρα να... "σπάσει αυγά" και να καταστήσει σαφές, ότι αυτός θα κάνει κουμάντο! Από την άλλη θα πρέπει άμεσα να τραβήξει αυτιά και να επαναφέρει στη λογική ορισμένα πρωτοπαλίκαρά του, τα οποία επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ, αυτό της εσωστρέφειας και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τις προτεραιότητες της πόλης. Η συνέχεια θα δείξει πολλά και κυρίως,εάν κουμάντο στο δήμο θα κάνει ο Θ.Μπέγκας ή η ομάδα των... "λοχαγών" του!
epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου