Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014 του Πολιτιστικού-Οικολογικού Συλλόγου και της Αδελφότητας Κουρέντων

Πραγματοποιήθηκαν και αυτό το καλοκαίρι οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί από τον σύλλογό μας σε συνεργασία με την Αδελφότητα του χωριού μας.
            Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε στο σύνολό του, με κάποιες μικροαλλαγές στις ημερομηνίες εκτέλεσής του, όπως η συνέλευση του συλλόγου μας που έγινε, εξ αναβολής, στις 10-8-14, αφού η ημερήσια εκδρομή σε Πρέσπες – Καστοριά μετατέθηκε και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17-8-14. Η εκδρομή αυτή είχε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία χάρη στην επιμονή της Δανάης Δημαρά, να εντείνει το ενδιαφέρων των χωριανών για συμμετοχή στην εκδρομή, καθώς και της Αθανασίας Καλογερίδη-Αλεξίου και της Ευθαλίας Δημαρά, που συμβάλλανε στην άρτια οργάνωση  και την συγκέντρωση των χρημάτων από τους συμμετέχοντες, για τα έξοδα της εκδρομής.
            Πολύ καλή ήταν και η συμμετοχή των μελών του συλλόγου μας στον καθαρισμό των δρόμων από την πλατεία του χωριού μέχρι τον Άη Χαράλαμπο και τον Άη Νικόλα, κόβοντας τα χορτάρια και τα κλαριά των δέντρων που στένευαν επικίνδυνα το πλάτος του οδοστρώματος.
            Πολύ καλή και η εκδήλωση για την Παλαιστίνη, με ομιλητές τον παλαιστίνιο Εσσάμ Αλαντάσι και το μέλος από το “ Ένα καράβι για τη Γάζα” Γιάννη Βαϊτση. Οι τοποθετήσεις των ομιλητών και οι απαντήσεις που δόθηκαν στις ερωτήσεις του ακροατηρίου και τις απόψεις που εκφράστηκαν, έδωσαν ζωντάνια και συγκινητικό ενδιαφέρον στη συζήτηση, αλλά σκιαγράφησαν ταυτόχρονα, με μελανά χρώματα τα τεκταινόμενα στη Λωρίδα της Γάζα, με τους βομβαρδισμούς και τις ασταμάτητες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά των αμάχων.
            “Προφητική” αποδείχτηκε η εκδήλωση για το περιβάλλον με θέμα “Καλαμάς: ρύπανση και φραγματοποίηση του ποταμού” με ομιλητή τον Χημικό Μηχανικό και για πολλά χρόνια πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θωμά Φώτση, αφού, αρκετές μέρες μετά τον προγραμματισμό της εκδήλωσης, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων που εμφανίζουν μολυσματικά επιβαρυμένο το νερό που πίνουμε στο χωριό μας. Παρ' όλη όμως τη σοβαρότητα του προβλήματος, διαφάνηκε από ορισμένους χωριανούς μας ένας επιδεικτικός “σνομπισμός” απέναντι στο θέμα και το πρόβλημα διαχείρισης του υδατικού δυναμικού, που σίγουρα θα το βρούμε μπροστά μας.             Χαρακτηριστική ήταν επίσης η σχετική αδιαφορία και η μη ενεργητική συμμετοχή στις προγραμματισμένες συνελεύσεις, τόσο του συλλόγου μας, όσο και της Αδελφότητας, που “έγινε και δεν έγινε”, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο πρόεδρος της Αδελφότητας.
            Μεγάλη επιτυχία όμως, είχαν οι αθλητικοί αγώνες και η μουσική συναυλία που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από την νεολαία του χωριού μας.
            Καθοριστικής σημασίας η συμβολή και ο συντονισμός του Κώστα Τζέρπου στην άψογη οργάνωση και επιτυχημένη διεκπεραίωση του προταθλήματος ping-pong, των εικαστικών δημιουργιών των παιδιών και της εκδρομής στην Τύρια.
            Από τη μεριά του ο Μανώλης Δήμος, απέδειξε τις οργανωτικές και εκτελεστικές ικανότητές του στην πραγματοποίηση των αθλοπαιδιών για τα μικρότερα παιδιά του χωριού μας.
            Αφήνοντας για το τέλος την, υπέρ πάσης προσδοκίας, επιτυχία της έκθεσης ζωγραφικής και προϊόντων τοπικών παραγωγών, που λειτούργησε αυτό το εικοσαήμερο του Αυγούστου στο κτήριο του σχολείου στο χωριό μας, εκ του αποτελέσματος, κρίνεται θετικότατη αυτή η σκέψη της Αδελφότητας να διοργανώνεται και να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο η έκθεση εικαστικών έργων καλλιτεχνών και προϊόντων παραγωγών, από το χωριό μας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.
            Εν κατακλείδι και οι φετινές εκδηλώσεις του καλοκαιριού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Θεωρούμε όμως, πως υπήρξε ταυτόχρονα και κάποια σχετική υστέρηση στη συμμετοχή, τόσο στις κοινές συζητήσεις και τις συνελεύσεις, όσο και στη συμμετοχή για τον καθαρισμό των δρόμων, των μονοπατιών και των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, με εξαίρεση τον Βαγγελάκη Σταμάτη και την παρέα του που  καθάρισαν κάπως την μεγάλη αίθουσα στην πλατεία.
            Από τη μεριά του συλλόγου μας, σύντομα θα κοινοποιήσουμε τις σκέψεις μας για τις επόμενες εκδηλώσεις, περιμένοντας ιδέες και προτάσεις για να τις εμπλουτίσουμε.

Κούρεντα 28-8-2014
Ο πρόεδρος του Π-ΟΣΚ
Βαγγέλης Γράβος
 www.posk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου