Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και εξιχνιάσεις ανάλογων υποθέσεων για διάφορα αδικήματα από αστυνομικούς των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας.
Ειδικότερα:
  • Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, ένας 37χρονος υπήκοος Συρίας, διότι επέδειξε, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, πλαστή ταυτότητα Ελληνικών Αρχών, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στην Ιταλία.
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθη στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, 27χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα ναρκωτικό χάπι.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, συνελήφθη στην Περάνθη Άρτας, 32χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως προσωρινά υπεύθυνος, να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (snack – bar), χωρίς άδεια από αρμόδια αρχή. Επίσης η 34χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος αναζητείται.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, συνελήφθη στην Παναγιά Πρέβεζας, ημεδαπός γιατί κατελήφθη να εκτελεί οικοδομικές εργασίες στην οικία του και να στερείται την προβλεπόμενη άδεια από αρμόδια αρχή.
  • Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 20 και 21 ετών, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (4,1) γραμμαρίων.
  • Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, συνελήφθη μετά από αναζητήσεις στην πόλη της Άρτας, μία 34χρονη ημεδαπή Ρομά, η οποία χθες (10-10-2014) το μεσημέρι εισήλθε από ανοικτό παράθυρο σε σπίτι, ιδιοκτησίας 53χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Άρτας και αφαίρεσε ηλεκτρικές συσκευές, κουζινικά σκεύη και άλλα μικροαντικείμενα. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
  • Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας Πρέβεζας, σε βάρος ενός 22χρονου υπηκόου Πακιστάν και ενός 24χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για κλοπή αυτοκινήτου. Ειδικότερα, χθες (10-10-2014) τα ξημερώματα στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν, ως οδηγός και συνοδηγός, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε δηλωθεί κλοπή την 11-09-2014 στο Ά Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου Αττικής. Το κλεμμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
  • Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στην Μπαλντούμα Ιωαννίνων. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες της 09-10-2014, ο 33χρονος με δύο ακόμα συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, εισήλθαν στο σπίτι 76χρονου ημεδαπού που βρίσκεται στην Μπαλντούμα Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (900) ευρώ και μία τηλεόραση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
epirusepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου