Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τραυματισμός αστυνομικού στο "κυνήγι" των παράνομων μεταναστών


3598156477.jpgΣε καταδίωξη εξελίχθηκε η προσπάθεια ελέγχου ενός ΙΧΕ αυτοκινήτου το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Λούρου Πρέβεζας.  Το αυτοκίνητο δε σταμάτησε
σε έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και ανέπτυξε ταχύτητα. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ο 25χρονος Πακιστανός οδηγός και οι επτά αλλοδαποί επιβάτες – τρεις υπήκοοι Συρίας και τέσσερις υπήκοοι Μπαγκλαντές, παράνομοι μετανάστες στο σύνολό τους - το εγκατέλειψαν όταν εξετράπη της πορείας του, προσπαθώντας να διαφύγουν πεζή μέσα από αγροτικές εκτάσεις, ωστόσο συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, που είχαν τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και την ΟΠΚΕ.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις αποχώρησε.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο στην περιοχή της Άρτας,  με σκοπό να μεταφερθούν στην Πρέβεζα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, για την ανακάλυψη και  σύλληψη πιθανών συνεργών του διακινητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου